Våra elever erbjuds teoretiska och praktiska ämnen av erfarna och kompetenta lärare med behörighet. Våra lärare kommer att ha en klar bild av vad varje elev ska lära sig under en lektion och veta hur väl varje elev har lyckats med att uppnå sina mål.

• Vi startar lektionerna med att hälsa på varandra och går in lugnt till våra platser.

• Vi börjar med att gå igenom vad vi ska göra.

• Vi avslutar lektionerna med att prata om vad vi gjort och vad vi ska göra nästa gång.

Alla elever har möjlighet att utveckla sin förmåga att använda digitala verktyg och det kommer finnas tillgång till datorer och Ipads för utlåning till våra elever.

Kunskap i centrum

På Communityskolan står kunskap alltid i centrum. På skolan får du som elev möjlighet att öva och pröva under tydliga former, med läraren som ledare i klassrummet.

Skolan stimulerar elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende och viljan att pröva och omsätta idéer i handling och lösa problem. Hos oss får du möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla din förmåga att arbeta självständigt.

Studiero

Vi har höga förväntningar på varje elev, skolpersonal och vårdnadshavare. Höga förväntningar gäller såväl resultat som bemötande. På Communityskolan arbetar trygga, utbildade och tydliga lärare. Vi vet vilken skillnad det gör när alla barn får studiero och en trygg lärmiljö.

Idrott

Att röra på sig är viktigt för att du ska må bra och kunna lära dig så mycket som möjligt. Vår idrottslärare samarbetar med olika föreningar, och som elev hos oss får du möjlighet att prova på olika idrotter utan extra kostnad.

Vi samarbetar också med Generation Pep: LÄS MER HÄR

Bibliotek

Att läsa är roligt, och viktigt för att du ska klara skolan bra. Vi planerar för att ha ett skolbibliotek klart i samband med skolstarten. Vi samverkar med skolbibliotekscentralen för att kunna erbjuda bästa möjliga litteratur.

I biblioteket finns det olika sorters böcker om både fakta och fantasi. Du kan också lyssna på ljudböcker om du vill! På skolan hittar du även böcker i kapprummen, för att det ska vara lätt för dig att låna böcker.

Vi som arbetar i biblioteket hjälper dig att hitta böcker du vill läsa, och arbetar tillsammans med dina lärare. Du får öva på källkritik och lära dig att söka i bibliotekets IT-system.

Skolmat

Vi satsar på att göra vårt bästa, både under och efter skoltid. Då är det viktigt att äta rätt. Hos oss får du frukost och lunch varje dag. De som lagar maten vet att det är viktigt att du blir mätt och nöjd, och är varsamma med våra livsmedel.