Communityskolan Tynnered

Communityskolan är Räddningsmissionens första skola vid Opaltorget som öppnade höstterminen 2021. En icke-vinstdrivande friskola med fokus på kunskap och bildning genom kreativitet, kämparanda och höga förväntningar. Genom goda samarbeten med universitet, näringslivet och närområdet vill vi ge eleverna de bästa förutsättningarna för en god framtid. Vi vill att Communityskolan ska bli en skola som är till för hela området och samhället. Detta betyder att skolan kommer vara öppen även efter skoltid med olika aktiviteter för att skapa trygga mötesplatser för barn och vuxna i närområdet. ⁠

På skolan går just nu 50 elever i årskurs 7. Höstterminen 2022 kommer vi att välkomna nya elever i årskurs 7 till Communityskolan.

En skola vid Opaltorget

Communityskolan ligger i Familjebostäders lokaler precis vid Opaltorget. Lokalerna renoverades inför öppningen och är ljusa och fräscha. Det finns bra förbindelser till Opaltorgets hållplats med både buss och spårvagn. 

Hos oss kan du ha höga förväntningar på din framtid och
på aktiviteter såväl under som efter skoltid.

”Jag vill ha lärare som tror på mig 100 procent,
någon som kan stötta mig i skolan för
jag vill ha ett bra jobb”

Citatet från en elev som deltog i en av våra studiestunder.

Hos Communityskolan står kunskapsuppdraget i centrum. Våra elever får möjlighet att läsa extra efter skoltid, med stöd av utbildade läxhjälpsvolontärer.

Communityskolan erbjuder fritidsaktiviteter som t.ex. idrott och musik i direkt anslutning till skoldagen. Detta gör vi i samarbete med föreningar, företag och universitet. Du som är elev eller vårdnadshavare har möjlighet att vara med och påverka vilka aktiviteter som erbjuds.