Vanliga frågor

Är du förälder/vårdnadshavare, barn, blivande lärare eller bara intresserad av att veta mer om oss? Här får du svar på de vanligaste frågorna!

• Var gör jag en ansökan?
  • När kan jag anmäla mitt barn till skolan?
    • Nu är ansökan för läsåret 2022-2023 öppen.

• Vem kan anmäla sig?
    • Alla elever som ska börja åk 7 hösten 2022 kan nu göra en ansökan till skolan.
  • Vi har följande urvalskriterier:
    • Ansökan öppnar 1 november 2021.
    • Urval av ansökningar gör 1 december 2021 och då efter kriterierna:
      • Syskonförtur
      • Närhetsprincip (de som bor närmast)
    • Efter 1 december gäller kösystem baserat på när ansökan kommer in.

• Vem kontaktar jag för mer information?
  • Vem är huvudman för skolan?
    • Räddningsmissionen är huvudman för skolan genom bolaget RM Education AB.

• Vad är en Communityskola?
  • Var ligger Communityskolan i Tynnered?
    • Skolan ligger i helt nyrenoverade ljusa lokaler i Familjebostäders lokaler vid Opaltorget.

• Är det bara elever från Tynnered som får söka till skolan?
    • Nej, barn från alla områden är välkomna att söka till Communityskolan och vi följer de vanliga urvalskriterierna.

• Vad spelar Göteborgs Symfoniker för roll?
Communityskolan

Communityskolan är icke-vinstdriven och icke-konfessionell. Det betyder att vi varken har krav på vinster i verksamheten eller på någon särskild trosuppfattning hos våra elever och vår personal. Communityskolan är en del av RM Education som ägs helt av Räddningsmissionen. Läs mer under om vår organisation.

Har du andra frågor, eller vill prata med någon av oss är du välkommen att höra av dig till oss.